Alkukeittona oli:
PINAATTIKEITTO
9 Knorr:n pinaattikeittojauhepussia
8,1 l vettä
750 g Koskenlaskija Kantarelli sulatejuustoa
Paahdettuja leipäkuutiota
Rakuunaa
Varsinaisena pääruokana oli:
KERMAPERUNAT
13 kg perunoita
Perunat kuorittiin ja viipaloitiin sunnuntaiaamuna kylmään veteen odottamaan laatikon valmistusta. Perunat keitettiin runsassuolaisessa vedessä kypsiksi. Isoon voideltuun uunivuokaan kaadettiin kypsät perunat ja päälle kaadettiin kermaseos.
1,25 l ruokakermaa
0,5 dl perunamaustetta
3 rkl suolaa
Määrä riitti koska annokset tehtiin valmiiksi. Ilman annostelua määrä pitäisi olla 1,5-kertainen.
JUHLAILLALLISEN SALAATTI
2 jäävuorisalaatti
0,25 kaalia
1 ruukkusalaatti
2 kurkkua
400 g fetajuustoa
6 tomaattia
POSSUPAISTI
1300 g valmiiksi marinoitu possupaisti
Paisti laitettiin paistopussiin ja paistettiin pakkauksen ohjeen mukaan. Paisteja oli 3 kpl.
Jälkiruokana nautittiin valkosuklaamämmikakkua:Pohja:
150 – 200 g Domino-keksejä
50 g rasvaa
Täyte:
5 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
200 g valkosuklaata
100 g mämmiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa
Hienonna keksit ja sekoita sulaan rasvaan. Painele pohja leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle. Anna jähmettyä viileässä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kermavaahto. Liota liivatelehdet. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto, mämmi, suklaa, keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi kulhossa. Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Vatkaa liivateseos hieman jäähtyneenä nauhana muun täytteen joukkoon. Lisää täytteeseen varovasti valkuais- ja kermavaahto. Levitä pohjan päälle. Anna kovettua kylmässä muutama tunti. Tarjoile jäätelöpallon ja koristele sulatetulla suklaalla.
Kommentit