Kurssilla järjestettiin juhlaillallinen, jota olimme keittiössä valmistelleet pitkään. Teimme annokset ja kurssinjohtajat tarjoilivat ruuat pöytään.

Alkukeittona oli:

PINAATTIKEITTO

506150.jpg

9 Knorr:n pinaattikeittojauhepussia

8,1 l vettä

750 g Koskenlaskija Kantarelli sulatejuustoa

Paahdettuja leipäkuutiota

Rakuunaa


Varsinaisena pääruokana oli:
506156.jpg

KERMAPERUNAT

 

13 kg perunoita

Perunat kuorittiin ja viipaloitiin sunnuntaiaamuna kylmään veteen odottamaan laatikon valmistusta. Perunat keitettiin runsassuolaisessa vedessä kypsiksi. Isoon voideltuun uunivuokaan kaadettiin kypsät perunat ja päälle kaadettiin kermaseos.

1,25 l ruokakermaa

0,5 dl perunamaustetta

3 rkl suolaa

Määrä riitti koska annokset tehtiin valmiiksi. Ilman annostelua määrä pitäisi olla 1,5-kertainen.


JUHLAILLALLISEN SALAATTI                                                        

2 jäävuorisalaatti

0,25 kaalia

1 ruukkusalaatti

2 kurkkua

400 g fetajuustoa

6 tomaattia

POSSUPAISTI

 

1300 g valmiiksi marinoitu possupaisti

Paisti laitettiin paistopussiin ja paistettiin pakkauksen ohjeen mukaan. Paisteja oli 3 kpl.

Jälkiruokana nautittiin valkosuklaamämmikakkua:
506168.jpg
506186.jpg

Pohja:

 

150 – 200 g Domino-keksejä

50 g rasvaa

Täyte:

 

5 liivatelehteä

1 rkl sitruunamehua

200 g valkosuklaata

100 g mämmiä

100 g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 keltuaista

2 valkuaista

2 dl kuohukermaa

Hienonna keksit ja sekoita sulaan rasvaan. Painele pohja leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle. Anna jähmettyä viileässä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kermavaahto. Liota liivatelehdet. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto, mämmi, suklaa, keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi kulhossa. Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Vatkaa liivateseos hieman jäähtyneenä nauhana muun täytteen joukkoon. Lisää täytteeseen varovasti valkuais- ja kermavaahto. Levitä pohjan päälle. Anna kovettua kylmässä muutama tunti. Tarjoile jäätelöpallon ja koristele sulatetulla suklaalla.