Tässä kuvassa on herkku, jonka leivoimme heti ensimmäisenä päivänä. Masaliisa säilyi maukkaana useita päiviä ja oli kurssin johtajiston hemmottelussa kovaa valuuttaa.
Tehtiin kolme kappaletta
Pohja
2 kpl kananmunia
3 dl sokeria
150g margariinia (sulatetaan)
1,5 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
1-1,5 rkl kaakaojauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
Vaahdota kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi
Sekoita kuiva-aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon.
Lisää vuoronperään maitoa ja margariinia joukkoon niin, että taikinasta tulee tasaista.
Paista 12- 15min 175 asteessa
Anna pohjan jäähtyä.
Täyte:
75g margariinia (sulatetaan)
1 rkl kaakaojauhetta
2-3 rkl maitoa
3,5 dl tomusokeria
Sulata margariini ja lisää kuiva-aineet siivilän läpi kokoajan sekoittaen.
Lisää maito, niin, että täyte on sopivan juoksevaa.
Kun pohja on jäähtynyt kaada täyte päälle ja levitä se nuolijalla tasaiseksi.
Ripottele pinnalle nomparelleja ja anna jäähtyä.
Kommentit