585059.jpg

Äidille tein kakun paikallisen ravintolan jälkiruoan innoittamana! Ravintolassa on nimittäin tarjolla vadelmia valkosuklaakastikkeen kera. Tässä kakussa yhdistyvät myös nämä kaksi.

Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
margariinia + korppujauhoja vuoan leivitykseen.


Kostutus n.2 dl rasvatonta maitoa. Kermavaahtoa tein:
250 ml Flora 20% vispikermaa
2 rkl makeutusjauhetta

Kakun välissä on kermavaahtoa, jonka päälle ripottelin 1 tl:n vaniliinisokeria. Vaahdon päälle levitin jäisiä kokonaisia vadelmia. Kakun päällä on 130 g vesihauteessa sulatettua valkosuklaata. Levitä valkosuklaa kootun ja täytetyn kakun päälle. Anna kovettua hetki ja raasta päälle haluamasi määrä maitosuklaata (itse en antanut kovettua ja tulos on sottainen). Pursota reunoille kermavaahtoa.