1108461.jpg

Nyt se sitten alkoi virallisesti: jouluruokien valmistelu. Nämä laatikot tuli tehtyä monen yhteensattuman summana kuten a) saaduista läjästä porkkanoita b) ylijäämä puurosta ja c) kuumeesta, joka esti harjoituksiin menon. Ohje on mukailtu seuraavasta:

1 kg porkkanoita

2 sipulia

4 dl vettä

(porkkanoiden keitinlientä)

2 dl puuroriisiä

8 dl maitoa

3 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1 rkl fariinisokeria

2 munaa

 

Paisto:

175 asteessa reilu tunti

 

Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat ja sipulit kypsiksi. Ota neste talteen ja soseuta. Kuumenna vesi ja lisää riisit. Kun riisit ovat imeneet veden itseensä, lisää maito ja hauduta puuro kypsäksi. Lisää puuroon mausteet, porkkanasose ja munat. Tarkista maku ja lisää kiinteään seokseen tarvittaessa keitinlientä. Kaada seos voideltuun uunivuokaa, ripottele pinnalle korppujauhoja ja paista kypsäksi.