Tässä on viimeisin innostukseni kohde (puutöiden ohella, joista tulette näkemään materiaalia myöhemmin keväällä, ehkä...). Jos tämä onnistuu, niin lisää entisöitävää on jonossa :-) Tämä on kuulemma testiversio taidoistani ;-)

Nojatuoli on peräisin vanhempieni vintiltä. Alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta ajoittaisin tuolin mallin perusteella 50-60-luvulle. Valmistusmaa lienee Suomi (ei tietoa). Tältä se sitten näytti ennen ystävyyttään minun kanssani:

1189270.jpg

Aloitin hommani purkamalla vanhat kankaat pois. Ensimmäisenä käsinojat pois ja sen jälkeen tuolin selkänojan tausta. Siitä sitten vaihe vaiheelta kankaita pois, viimeisenä
istuinosa. Kolme kangasta tuolissa oli. Korjattavaa rungossa on sen verran, että istuinosan etureuna on pettänyt, sen korjaan säkkikankaalla ja meriheinällä. Lisäksi käsinojat pitää hioa ja lakata. Lopulta sormissani oli n. 10 nirhaumaa, laatikossa montakymmentä pientä naulaa ja tuoli näytti tältä:

1189287.jpg

Kuten kuvista huomaa on työpajanani lasitettu parvekkeeni. Kun aloitin homman viime
viikolla oli vielä mukavan lämmintä (nollan tienoilla). Nyt kun pitäisi sitten alkaa korjata runkoa ja leikata + asentaa kankaat niin pakkasmittari putosi lähelle kymmentä... Näpit jäätyy välittömästi. Täytynee siis viedä käsinojat työpaikalleni työstettäväksi ja leikata kankaat keittiön pöydällä. Toiveenani olisi, että tuoli olisi valmis helmikuun puolivälissä, niin saisin sen veljelleni syntymäpäivälahjaksi.