1597484.jpg

No niin, nyt se on valmis! Vihdoin ja viimein! Koko kevättalvi ja itse kevät ovat olleet niin kiiruisia minulle tänä vuonna, etten ehtinyt viimeistelemään tuolia ennen kuin viime viikonloppuna. Vaikka suurin työ olikin purkaminen, niin sen jälkeinen itse verhoilu vain otti aikaa tulla valmiiksi.

Hankalinta oli löytää sitä oikeaa kangasta. Kangas kuitenkin löytyi kuin ihmeen kaupalla viime lauantaina paikallisesta kangaskaupasta. En edes uskaltanut uneksia, että liikkeeseen olisi tullut uusia verhoilukankaita, mutta näin oli tapahtunut. Ja uskomatonta kyllä, oli liikkeeseen tullut mustaa verhoilukangasta. Laatu ei ole kauhea hyvä, mutta menettelee näissä harjoitustöissäni.

Kolme pahaa virhettä tästä tuolista löytyy. Ensinnäkin etukulmien laskustus meni kulmissa eripäin. Nyt toinen etukulma töröttää eri tavalla kuin toinen. Toiseksi toisen käsinojan listan takaosan laskustus meni vääriin ja sieltä näkyy aavistus alla olevaa vaneria. Ja kolmanneksi takakappaleen kangas meni väärään lankasuuntaan... Onneksi nuo kaksi viimeistä virhettä ovat sellaisia, että ne jäävät huomaamatta, kun tuoli on vasten seinää!

Kauhea kivaa puuhaa oli taas! Kesälomalla olisi tarkoitus verhoilla ainakin toinen, jos ei jopa kolmaskin tällainen samanlainen tuoli. Kokeilin niittejä tämän tuolin verhoilussa ja jes, sehän oli vallan mainio kokeilu. Taidan käyttää jatkossakin niittejä. Ne nopeuttaa ja helpottaa työskentelyä. Kuten kerroin aikaisemmin oli ongelmana käsinojat, jotka oli kiinnitetty sarjaan nauloilla. Nyt ne korvattiin pitkillä ruuveilla. Tämä ratkaisu toimi hyvin.