453521.jpg

Jalostin eilen viimeiset partioleirin jämämaidot riisipuuroksi:

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
suolaa maun mukaan

Kiehauta vesi ja lisää riisi. Anna riisin imeytyä veteen ja lisäää maito. Hämmennä noin tunnin ajan kunnes puuro on "hyvän tuntuista". Lisää suola maun mukaan.

Seuraavana päivänä tein puurosta karjalanpiirakoita. Lisäsin puuroon yhden kananmunan ja maitoa sen verran, että puurosta tuli notkeaa. Piirakoiden kuori valmistui näin:

2 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja

Sekoita aineet keskenään ja anna jauhojen turvota noin 30 min.

Leivo taikinasta puikulan tai kaulimen avulla kämmenpohjan kokoisia soikeita kuoria. Lisää riisipuuro ja rypytä reunat. Paista 275 asteessa noin 15 min kunnes puuro alkaa saada väriä pinnalleen. Kasta piirakat kokonaan heti uunista tulon jälkeen vesirasva seokseen (4 dl vettä ja 4 rkl rasvaa).