423806.jpg
On se sitten kumma juttu se hiiva. Olen tehnyt näitä leipiä ennenkin, mutta silloin kuivahiivasta eivätkä leivät nousseet silloin laisinkaan. Nyt tein tuorehiivasta ja leivät nousi aivan yli äyräiden! 20g viipaleessa on 40 kcal. Ohjeen mukaan taikinasta tulisi neljä vuokaleipää, mutta ainakin minun taikinasta olisi tullut varmaankin viisi (en omista moisia leipävuokia). Nesteenä toimiva kotiolut kaupasta ostettuna tekee metkoja reaktioita, varaa ISO kulho nostattamista varten ja laita paikalle, jossa taikina voi tulla yli.

1 l kotiolutta
100 g hiivaa
3 tl suolaa
1 dl siirappia
1 dl rypsiöljyä
7 dl kauraleseitä
15 dl hiivaleipäjauhoja

Sekoita kädenlämpöiseen olueeseen hiiva ja liota se. Lisää suola, siirappi, öljy, leseet sekä 2 dl jauhoista. Anna kohota 30min. Lisää loput 13dl jauhoja. Anna kohota jälleen 30min. Leivo leivät. Kohota tunnin verran. Paista 200 asteessa n.20min. Jos pinta alkaa tummua liikaa, niin peitä se leivinpaperilla.