454579.jpg
Hedelmäkorissa oli muutama omena viittävaille kompostia, joten päätin pelastaa ne vielä hyötykäyttöön. Samalla lopetin "stressinpurkuleipomisen" tältä erää. Karjalanpiirakoita, kesäkurpitsakakkua ja tämä omenapiirakka lähtevät mukaani grillikauden avaijaisiin (kyllä, vaikka ulkona sataakin räntää :) sekä partion puutalkoisiin.

Pohjataikina on runsas 25cm halkaisijan piirakkavuokaan eli hieman sitä suurempaankin voi tehdä. Varsinkin, jos ei tee päälle koristeita. Oman piirakkani koristeet ovat kömpelöt, koska tein ne muovipussin avulla (en omista pursotinta).

200 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
3-5 omenaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja + 2 rkl vettä

Kuori ja paloittele omenat. Keitä ne vedessä ja sokerissa pehmeiksi. Suurusta omenapalat kiisseliksi kylmään veteen sekoitetulla perunajauholla. Anna jäähtyä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita lopuksi kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Ota n. kolmas osa taikinasta syrjään pinnan koristelua varten. Levitä taikina vuokaan ja kaada omenakiisseli päälle. Pursota koristeet. Paista 200 asteessa noin puolituntia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos tummuu liikaa.