No nyt sain käsityömessuilta (Tampereelta) ostamani ensimmäisen bungani valmiiksi. Tässä on kuvia myös tekemisestä, sillä tekniikka lienee melko vieras useille. Ostin aloituspakkauksen (en muista hintaa, n. 20e?!), johon kuului kangas kuvioituna, langat, ohjeet, neula, kehikko ja nastat.

1167280.jpg

Ohjeista näet, millä värillä mikin alue on tarkoitettu kirjottavaksi. Ideana on, että lanka avataan ja rispaantunut säie laitetaan onton neulan läpi edelleen neulansilmään. Kuvioitu kangas kiristetään kehikon päälle nastojen avulla. Sitten neulalla aletaan pistellä pingottunutta kangasta. Mitään aloitus- tai päätössolmuja ei tarvita, vaan lanka päätellään saksilla kankaan pintaan.

1167288.jpg

Työn jäljestä saa entistä elävämmän, kun kiinnittää huomion, mihin suuntaan langat kirjoo (esim. lehdissä lehtisuonien suuntaan jne.). Työ valmistuu myös todella äkkiä... Seuraavalla kerralla minun ei tarvitse siis ostaa kuin lankaa ja kuvioitukangas. Tietenkin itsekin voi piirtää ohuelle puuvillakankaalle kuvan ja ostaa pelkät langat. Työn taakse kannattaa kiinnittää liimakangas, jos kehystää tauluksi ilman lasia. Itse aion hankkia taululle lasikehyksen.

1167309.jpg

PS. En ole sinut uuden digikamerani kanssa... En ymmärrä miksi kuvat on noin suttuisia  :-/