1162144.jpg

Hirvenlihapata olisi varmaankin yhtä kelpo nimi tälle sapuskalle. Tein tätä aatonaaton jouluaterialle ja sitä riitti vielä joulupäiväksi sekä lapsuudenkotiin maistiaisiksi pakastusrasian verran.

Kaikki mitat tässä on nyt hyvin, hyvin suhteellisia. Ikävä kyllä joulupukki ei vieläkään tuonut minulle keittiövaakaa, joka olisi välillä sangen tarpeellinen!

n. 2 nyrkin kokoinen kimpale hirvenpaistia
öljyä paistamiseen
1/2 lanttua
2 porkkanaa
1 iso sipuli
vettä
murskattua suolaa
murskattua pippuriseosta
maizenaa vaaleille kastikkeille

Ensiksi paloittelin lihan ja paistoin palat öljyssä padassa kauttaaltaan harmaiksi. Tämän jälkeen maustoin lihan suolalla ja pippurilla (käytin muuten elämäni ensimmäistä kertaa suola- ja pippurimyllyä ruuanvalmistuksessa) ja lisäsin veden. Annoin hautua n. 15 min ja lisäsin pilkotut vihannekset. Annoin lihojen ja kasvisten porista kannen alla miedolla lämmöllä n. tunnin ja viimeiseksi suurustin kastikkeen maizenalla.

Maukaaksi ainakin kehuttiin :-) Itse en ole aiemmin ollut mikään riistan ystävä. Nyt sain ainakin varsin positiivisia kokemuksia lihasta. Pakastimessa olisi vielä toinenkin kimpale...