531173.jpg
Juuri:

5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g tuorehiivaa
0,5 dl siirappia
6 dl ruisjauhoja

Taikina:
0,5 rkl suolaa
50 g huoneenlämmössä pehmennyttä margariinia
6 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva veteen ja lisää muut juuren aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna nousta n.45 min liinalla peitettynä. Sekoita joukkoon suola ja pehmeä margariini. Lisää jauhoja kunnes taikina on sopivan leivottavaa (jauhomäärä oli käsin tehtäessä sopiva). Leivo taikinasta n.7cm paksuinen tanko ja jaa se 18 osaan. Taputtele "ruispaloiksi" ja anna kohota liinan alla n.30 min. Paista 225 asteessa 12 - 15 min. Suihkuta leipien pinta heti uunista ottamisen jälkeen kovan kuoren välttämiseksi.

Tässä kuva tangosta...

531166.jpg

...ja paloista!

531171.jpg