Nämä tuli tänään tehtyä ohimennen ja tarkoittamatta. Ja ikävä kyllä menivät molemmat mönkään... Olin äidilläni kiertoilmauunilla leipomassa ja kokeilimme uutta silikonikakkuvuokaa. Huonoksi kokemukseksi jäi. Öljysimme vuoan niin kuin ohjeissa sanotaan, mutta ei. Tosin tämä kakkukin on sellainen, että muistelimme sen epäonnistuneen viime kerralakin. Sivistäkää minua, miksi kakkuni menee mönkään? Johtuuko siitä, että taikinassa on liikaa "mausteita", jotka kiinnittyvät jauhotuksesta huolimatta? Käytän juoksevaa margariinia ja korppujauhoa vuokien jauhotukseen.

Mustikkakakku

1170316.jpg

4 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g margariinia (sulatettuna + jäähtyneenä)
3 dl mustikoita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


Paisto 175 asteessa n. 50 min


Tämä kakku on tehty siis voidellulla silikonivuoalla. Äitini lupasi koristaa sen vaniljakastikkeella huomenna ja tarjota uudenvuoden aaton jälkiruokana...

Päivin mantelisuklaakakku

1170348.jpg

4 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g margariinia (sulatettuna + jäähtyneenä)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
130 g maitosuklaata (rouhittuna pieneksi)
80 g mantelirouhetta

Paisto 175 asteessa n. 50 min


Tämä kakku epäonnistui todennäköisesti huolimattoman jauhotuksen takia. Kakun keskiö oli jäänyt vailinaiseksi jauhotuksesta ja suklaa oli herkästi napannut kiinni. Tästä kakusta saimme kuitenkin pelastettua kunnon kimpaleet molempien (äitini ja minun) pakastimeen. Hyvän makuista. Ehkä lorautan ensi kerralla hieman amarettoa kostukkeeksi :-)