1134173.jpg

1 pkt taateleita
2 dl vettä
200 g rasvaa
1,5 dl sokeria
2 rkl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa

Keitä taatelit vedessä pehmeiksi ja anna jäähtyä. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat ja jauhot + nostatusaineet taikinaan vuorotellen. Sekoita joukkoon viimeisenä taatelit + niihin imeytynyt vesi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunnin. Kumoa jäähtyneenä.

Itselleni kävi kämmien kämmi. Pudotin toisen kakun lattialle, kun otin ne uunista! Ja eikös se vielä mennyt kumoutumaan siihen matolle :-/ No, sain sen siitä sentään melko ehjänä ylös. Eipä päässyt jäähtymään vuoassa... Teen aina kuivakakkuja kaksi kerralla, että saa uunin kaiken tehon käyttöön :-)

Taustalla näkyy muuten viime keskiviikon äitini kanssa pidettyjen piparitalkoiden tulosta. Talo odottaa enää koristelua ja kokoamista. Huomenna ehkä...